از خاصیت چسبانندگی بنتونیت برای گلوله کردن سنگ آهن کنسانتره استفاده می شود. برای این منظور بنتونیت را به صورت مرطوب با کنسانتره سنگ آهن مخلوط کرده و از روی یک صفحه مدور گردان عبور می دهند. در اثر نیروی گریز از مرکز و غلطیدن مخلوط دانه های گرد نخودی شکلی از آن حاصل می شود. بنتونيت به عنوان یک عامل ضروری در تولید پلت های سنگ آهن کاربرد دارد. از طریق این فرایند سنگ های معدن به پلت های کروی تبدیل می شوند که برای تولید مواد تغذیه کوره های انفجار جهت تولید آهن مناسب جهت قالب ریخته گری یا تولید در چرخه احیا مستقیم آهن(DRI) کاربرد دارد. از دهه 1950به منظور پليتي كردن، بنتونيت برابر كانه منيتيت و هماتيت ريزدانه اضافه مي گردد. حدود8-6 كيلوگرم سديم بنتونيت به1تن كانه آهن خشك اضافه مي گردد. بنتونیتی که بدین منظور به کار می رود از نوع چسبنده بوده و بایستی مقاومت کافی در حال تر و خشک داشته باشد. برای آزمایش مقاومت در حالت تر و خشک آن ها را بر روی یک صفحه گردان پرتاب کرده و درصد خرد شدن و میزان مقاومت آن ها را تعیین می نمایند. از بنتونيت هاي سديم دار براي تهيه گندوله آهن استفاده مي شود .
بایگانی ماهیانه:
جذب فلزات سنگین از پساب
آزاد شدن و پراکندگب فلزات سنگین در محیط می تواند خطرات جدید برای انسان هایی که در معرض تماس با آنها می باشند را فراهم آورد. فلزات سنگین دارای خاصیت تجمع در سیستمهای بیولوژیکی بوده و غیرقابل تجزیه میکروبی می باشند و از درجه سمیت بالایی برخوردار هستند. بنابراین توسعه روش های جدید و نو به جای گزینه های قدیمی فیزیکی و شیمیایی برای حذف و جداسازی آن ها از آب ها و پساب ها ضروری است. بنتونیت طبیعی می تواند به عنوان یک ماده مناسب در حذف فلزات سنگین از پساب های صنعتی و آب ها به ویژه در غلظت های پایین این فلزات مطرح می باشد. تحقیقات نشان داده است که بنتونیت می تواند به طور موثری در حذف و جذب مس و نیکل از آب و پساب در مقیاس وسیعی به کار رود. این حذف و جذب تابعی از زمان تماس، غلظت جاذب، غلظت اولیه فلزات و pH اولیه محلول ها (آب و پساب) می باشد.
کاربردهای متنوع بنتونیت
بنتونیت کاربردهای دیگری نیز در بعضی صنایع دارد که آماری از میزان مصرف آن ها در دست نیست. از جمله این کاربردها آن است که در سرامیک های بدنه سفید دارای مقادیر قابل توجهی مونت موریونیت و مقداری خاک رس های نوع دیگر می باشند. همچنین در تصفیه آب، این مصرف محدوده و بیشتر اختصاص به جمع کردن خمیرهای کاغذ از آب های کثیف و آلوده دارد. بنتونیت بخصوصی از نوع سدیم در جوشکاری جهت کمک به خارج کردن قسمت ذوب شده به کار می رود. ژل های بنتونیتی برای تغلیظ صابون هایی چون صابون لیتیوم و کلسیم و سدیم بکار میرود مقدار 5تا 10 درصد بنتونیت به روغن های معدنی که برای تهیه گریس به کار می رود در حرارت های بین 150تا200 درجه می افزایند تا غلظت آنها را بالا ببرد. در داروسازی و خمیرهای زیبائی نیز انواعی از بنتونیت مصرف می شود ،مثل کرم ها، پودرهای پا و بدن ،کرم های صورت و گل های درمانی ،برای این کاربرد ها بنتونیت سدیم بر بنتونیت کلسیم برتری دارد.