کاربرد عمده بنتونیت در داروسازی به عنوان عامل تعلیق کننده یا عامل به وجود آورنده ی گرانروی است. به صورت جاذب، عامل ژل کننده، پایدارساز امولسیون و عامل تصفیه نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار شاخص بنتونیت مورد استفاده در سوسپانسیون بین 0.5 تا 5 % است درحالی که غلظت 1% برای استفاده به عنوان پایدارساز امولسیون امر رایجی است. مصرف بنتونیت به عنوان جاذب یا عامل تصفیه در غلظت بین 1 تا 2% خواهد بود. از خاصیت جذبی بنتونیت به عنوان تثبیت کننده و تصفیه کننده استفاده می شود. بنتونیت به عنوان یك ماده حجم دهنده و روکش در مواد دارویی به کار می رود و بنا به خاصیت آب گیري / آب دهی حالت خمیري به خود می گیرد، این ویژگی آن را ماده اي پر کاربرد در کرم هاي محافظ صنعتی، محلول هاي شستشو، کمپرس هاي مرطوب و در موارد حساسیتی به عنوان ماده ي ضد خارش به کار می رود. در امور پزشکی بنتونیت به عنوان یك پادزهر در مسمومیت هاي فلزات سنگین مورد مصرف قرار می گیرد. در محصولات دارویی کاربردي در امور بهداشتی مانند داروهاي آفتاب سوختگی، پودر بچه، پودر سفید کننده صورت، تولید شامپو و خمیردندان و ماسک صورت بنتونیت کاربرد فراوان دارد.
بایگانی ماهیانه:
بنتونیت بستر حیوانات
گربه ها به طور طبیعی فقط بر روی خاک ادرار و مدفوع خود را انجام می دهند. خاک باغچه به دلیل وجود میکروب و انگل ها نمی تواند گزینه مناسبی برای حیوان باشد. بنتونیت یک ماده معدنی با عملکرد منحصر به فرد است. این ماده دارای قدرت جذب آب بالا می باشد و همچنین به دلیل چسبندگی سطحی پس از جذب مابعات بصورت گلوله ای شکل تشکیل می شود و می توان قسمت آلوده را از مابقی خاک جدا نمود. همچنین بنتونیت به دلیل خاصیت آنتی باکتریال طبیعی از تولید باکتری، قارچ و میکروب ها جلوگیری به عمل می آورد و دارای قدرت جذب بو و آمونیاک نیز می باشد. شرکت زمین کاو تولید کننده بنتونیت برای بستر حیوانات، این محصول را بصورت دانه بندی برای مصرف کنندگان تولید می نماید. جهت کسب اطلاعات بیشتر به ما تماس بگیرید.
نقش بنتونیت در مهندسی عمران و شهرسازی
ملات بنتونیت در مهندسی عمران به معنی ترکیب بنتونیت سدیمی و دوغاب می باشد. دوغاب یک لایه نازک گل یا سیمان یا هر ماده جامد با آب است که کاربرد های وسیعی دارد. نقش بنتونیت در مهندسی عمران ، ایجاد یک لایه محافظ بر روی سطوح می باشد. ملات بنتونیت برای ساخت فونداسیون برای دیوار دیافراگمی (نگهداری یا آب بندی دیوارهی گودها) و نیز شمع کوبی ساختمان مصرف می شود. بنتونیت به عنوان یک ملات خودگیر برای ساخت دیوار ها ، دوغاب ریزی های بعدی ، ایجاد خواص ضد آب ، نفوذ در خاک های نرم و پیاده سازی محوطه دفن زباله در مهندسی عمران و شهرسازی کاربرد دارد.
تهیه دوغاب بنتونیت با هدف افزایش خاصیت هیدراته بنتونیت انجام می شود. برای این منظور باید آب را کم کم به بنتونیت افزود تا ذرات آن به صورت کلوخه و گلوله درنیاید. همچنین باید از آب تازه و فاقد ناخالصی برای کسب بهترین نتیجه استفاده نمود. قبل از انجام این کار باید یک آنالیز شیمیایی به منظور اطمینان از کیفیت آب انجام شود.
آماده سازی گل بنتونیت را می توان به صورت یکجا و یا طی پروسه ای مداوم انجام داد که بستگی به نوع تجهیزات مصرفی دارد. پودر بنتونیت را باید درون میکسر برشی ریخته و کم کم به آن آب افزود. میزان کافی بنتونیت جهت ایجاد ویسکوزیته لازم که آب به آن افزوده می شود ، بستگی به جنس بنتونیت دارد. برای بیشتر امور ساختمانی ، غلظت بنتونیت بین ۴ تا ۶ درصد وزنی تعیین می شود.